Restaurang & Hotell

Henrik Kvick entreprenör

Henrik Kvick är en entreprenör som lyckats väldigt bra med sina aktieköp och företag. Idag leder han bland annat Trottholmen AB som är ett investmentbolag där Henrik aktivt investerar i olika aktier. Bland annat så består det nuvarande kärninnehavet av Net Gaming Europe AB, Mr Green, myTaste och NetJobs. Dessa bolag är några Henrik känner till väldigt bra då han själv startat upp två av dem och varit styrelseledamot i tre av dem. Det är ofta också det som avgör om det blir bra investeringar eller inte, man måste ha 100% koll på bolagen.

Hotell och restaurang

Henrik Kvick har själv aldrig varit en person som fokuserat sig på hotell eller restauranger, dock så känner han till andra som lyckats väldigt bra med det. Det handlar dock alltid om vad just du brinner för och är kunnig inom. Är du en duktig kock som älskar att laga mat ska du ju självklart då starta upp en restaurang om du känner att det kommer gå vägen. Samma sak med ett hotell om du hade velat driva ett fint hotell precis vid strandkanten där du låter turister uppleva den härliga kulturen och maten. Väldigt många kör också en kombination där de både har ett hotell och en restaurang i samma byggnad.

Mål och delmål

Ett lyckat entreprenörskap börjar alltid med ett driv och en idé. Det är just vad Henrik hade, han ansåg att ifall man vill lyckas med något var man tvungen att ha ett driv och en plan. Sätt ett stort mål och delmål påvägen, du vill ta dig till ett ställe om ett antal år. Sätt då delmål påvägen så du kan kolla av och se så att du är på rätt spår och även då titta tillbaka och se hur långt du har kommit. Det kan även vara så att du känner att din plan inte stämmer lika bra längre, du kanske vill göra en ändring och anser att något är effektivare om du gör det på ett annat sätt. Man lär sig av sina misstag.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln