Restaurang & Hotell

Hotellkänsla med Mumin figuriner hemma

Skapa ditt egna temahotell hemma med söta små figuriner av Mumin, eller någon annan figur ifrån serien om Mumintrollen. Det har blivit något väldigt nostalgiskt med att samla på objekt ifrån denna som till en början var en bokserie som bestod av totalt nio romaner som översatts till 50 språk och flertalet bilderböcker utöver dessa. Från detta har det skapats flertalet tecknade filmer och serier som har gjort att intresset för den mysiga Muminfamiljen fortfarande är lika stort än idag.

Du kanske har besök Mumintrollens hemvist i Finland och vill skapa denna mysiga känsla hemma med samma känsla som att vara inramad av Mumindalens mysiga sagovärld. Detta kan du göra genom att bygga en miljö hemma av dina favorit Mumin figuriner som kan symbolisera någon speciell känsla i dig eller bara för att skapa en magisk värld som omger dig i vardagen.

Olika typer av Muminprodukter som samlarobjekt

Det finns allt ifrån Mumin sommarmuggar, Mumin säsongsmugg 2022, Mumin fiskemugg och många olika artiklar på temat, som kan vara roligt att samla på, eller ge bort som gåva. Att veta vilka Mumin föremål som kan bli framtida samlarobjekt kan vara lite svårt.

Är du en ovan samlare så kan du börja med att titta på samlarobjekt i begränsad upplaga, då dessa oftast håller värdet bäst, över tid. Detta jämfört med serier som producerats i större volym och på så sätt inte blir lika unika. Ett företag som har det mesta inom området är lillastork.se och där kan du få mycket mer inspiration.

Hur du vet vilka föremål från Muminserien som är samlarobjekt

Mumintrollen har inspirerat en mängd olika produkter genom åren, bland annat Muminmuggar i begränsad upplaga. Dessa muggar är mycket eftertraktade av samlare och kan få ett högt pris på andrahandsmarknaden. Historien bakom Mumintrollen handlar om en familj, äventyr och fantasi. Författaren som skapade karaktärerna ville på ett sätt utforska sin egen och läsarnas inre värld. Mumintrollen har fångat hjärtan hos människor över hela världen och fortsätter att göra det.

Det finns olika typer av objekt och något man ibland dyker på är ordet figuriner, dessa finns oftast som Mumin figuriner, som något kortfattat betyder, att ett föremål har avbildats i en förminskning, som exempelvis ett prydnadsföremål eller samlarobjekt. Genom att dessa endast skapas i en begränsad upplaga så kommer det även skapas en mer unik plats för en samlare och ett bättre värde om du vid en händelse skulle vilja sälja din samling av Mumin föremål.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln