Stockholm

Det finns mängder av barer av alla dess slag utspridda i hela Sverige. Det finns flest barer i de områden som är mest tätbefolkade. På nätsidan minakrogar.nu har Bar 101 utsetts till den bar som flest människor har klickat sig fram till på Internet. Baren ligger i Stockholm och erbjuder en lugn miljö. Vakten släpper endast in omkring 80 personer och ibland är baren fullsatt redan vid niotiden. I Stockholm ligger även världens första permanenta is-bar. Isen kommer från det världskända is-hotellet belägrat i Jukkasjärvi. På baren är allt förutom vätskan i drinkarna gjort av is. Barens temperatur är alltid minus fem grader.

isdrinkar

 

Regler

I Sverige får man endast röka på uteserveringar och det är förbjudet att röka inne på baren. Rökförbudet infördes eftersom man vill förhindra passiv rökning men även för att så många är allergiska mot rökning. Rökförbudet infördes dessutom av flera säkerhetsskäl. I Sverige får du bara servera alkohol under vissa klockslag. Svenska barer har i stort sett alltid någon typ av åldersgräns för att inte minderåriga ska kunna komma in. De vanligaste gränserna är 18 och 20 men de finns även barer som inte släpper in de som är under 25 eller ännu högre.

 

Jobba som bartender

Bartender är ett yrke som har blivit allt mer eftertraktat av främst ungdomar. Sverige har flera olika bartenderutbildningar för dig som vill jobba på en bar eller liknande. Du behöver inte åka långt utomlands för att hitta din drömutbildning. Bartenderutbildning finns i bland annat Stockholm, Malmö eller Göteborg.

bartender