Hotellerbjudanden

Hotell är en byggnad där man kan hyra rum för att bo i eller bara för att övernatta. Att bo på hotell kan vara en bra idé om du är på resande fot. Hotellets standard och priser varierar något enormt. Många gånger mäts hotellets standard på en skala mellan ett och fem stjärnor, där fem är det högsta och ett det lägsta. En del hotell är enklare och har gemensamma duschar i korridorerna medan de hotell som är mer exklusiva kanske både har badanläggning och gym. Det finns även de hotell som har filmvisning via central-TV, pub, restaurang och butiker. En del hotell är även anpassade till att man ska kunna hålla kongresser, affärskonferenser samt liknande tillställningar. De flesta hotell har även en bröllopssvit till för det nyblivna brudparet. Den sviten är mycket större och lyxigare än de andra.

 

 

Hotelltyper

Det finns flera olika typer av hotell som alla har olika syften. Många hotell har ett eget tema och vill stå ut ur mängden. Motell och vandrarhem är enklare varianter av ett hotell med lägre standard. I ett vandrarhem sover oftast många personer i samma rum. Ett stadshotell är ett hotell med en restaurang som alltid ligger i centrum av staden. Stadshotellet var många gånger mittpunkten i stadens nöjesliv, speciellt i de mindre städerna.

 

Undervattenshotell

Idag finns det två undervattenshotell i världen, vilka är Jules Undersea Lodge i Florida samt Hotell Utter Inn i Mälaren belägrat en kilometer från hamnen i Västerås. Ett undervattenhotell är helt eller till viss del nedsänkt under vatten. De senaste 30 åren har flera stora arkitekter och designer försökt utveckla flera undervattenhotellskoncept.

 

undervattenshotell

 

Det lättaste sättet att hitta ett hotell som passar just dig är att söka på Internet. På nätet finns det mängder av olika hemsidor med guider så att du lätt ska kunna hitta ett passande hotell.