Att tänka på

Att driva ett hotell är något som många drömmer om. Det finns många saker att tänka på. Ska hotellet vara litet eller stort, vart det ska vara placerat för att vara så tillgängligt som möjligt. Vilken standard hotellet ska ha samt vilken målgrupp hotellet ska rikta in sig på. Ett dyrt hotell kräver en hög standard och en riktigt bra service. Medan ett enklare hotell inte kräver lika mycket eftersom förväntningarna är betydligt lägre. Tänk även på de övriga hotellen i regionen, om det bara finns dyra hotell kanske det är bra att satsa på ett hotell av billigare modell och vice versa.

 

Alternativ till hotell

Att starta upp och driva ett hotell är kanske inte det första steget man tar ut i servicebranchen då finns det en del alternativ för att komma igång. Man kan till exempel hyra ut sin lägenhet i Cannes om man råkar ha till gång till en sådan. Lägenheter på Franska Rivieran står ofta högt i kurs för Svenskarna men köplusten dämpas av priserna på lägenheter i Cannes. Så därför är det ett väldigt bra sätt att bygga upp en startbudget till framtida hotell om man har boende att hyra ut i Cannes. Och det är ju inte heller fel att rikta sig till de som besöker alla kulturfestivalerna under året.

lgh5-1

Anställning

När du anställer personal är det viktigt att de kan tala flera språk flytande, engelska är såklart ett måste men även tyska är meriterande på grund av den stora mängden tyska turister som kommer till Sverige varje år. Det är även viktigt att de i personalen är serviceinriktade och alltid sätter gästerna i första rum. Nöjda gäster kommer många gånger tillbaka och kanske till och med berättar om hur bra just ditt hotell var för hela sin bekantskapskrets.

 

 

Krävs stort engagemang

Att driva ett hotell är både roligt och kämpigt. Det kommer att komma svåra perioder då allt går trögt men även tider då allt flyter på. Ska du köpa ett hotell är det nödvändigt att du tar hjälp av personer som är väl insatta i ämnet. Du måste även ta tag i den ekonomiska biten och hitta en bank som är villig att hjälpa dig och ditt hotell och får på det här viset reda på vilka begränsningar du har ekonomiskt.Det kan vara så att du är tvungen att låna pengar för att ha råd med din dröm. Du behöver veta hur du ska klara av verksamheten under lågsäsongen. Det är viktigt att du marknadsför ditt hotell på ett bra sätt så att du lockar många personer.