Det finns mängder av olika hotell i Sverige i alla dess storlekar och prisklasser. Desto mer tätbefolkad orten eller staden är desto fler hotell finns där. När du ska boka ett populärt hotell under en viss tid gäller det att vara ute i god tid så att det inte är fullbokat. Att ha ett speciellt tema på sitt hotell är inte alls lika populärt i Sverige som i USA där nästan varje hotell vill sticka ut ur mängden.

 

Världens första ishotell

Ett hotell som verkligen sticker ut i Sverige är Ishotellet i Jukkasjärvi. Ishotellet är det första hotell i världen gjord av is och är en av Nordeuropas mest berömda turistattraktioner. Varje vinter byggs hotellet av is och snö vid Torne älvs strand, ut över isen i Jukkasjärvi som ligger två mil öster om Kiruna. Eftersom det byggs om varje år ändras arkitekturen från år till år och ingen svit är den andra lik. Hotellet byggs stegvis och när en del är färdig öppnas det för gästerna medan de andra delarna fortfarande håller på att byggas. Den första delen av hotellet är färdig första helgen i december och därefter öppnar en ny del varje vecka tills hela hotellet är färdigt i januari. Ishotellet har sviter och rum för över hundra gäster. Hotellet finns bara mellan december och april, sedan smälter allting bort.

 

Besök underbara Visby

Vill du ha känslan av att vara utomlands men ändå stanna i trygga Sverige? Tott hotell i Visby är Gotlands skönaste oas, en härligt resort och hotellupplevelse. När du behöver lite mer harmoni och härliga känsla så är Tott Hotell perfekt. Det finns massa av händelse i Gotland och då vill du bo som en kung, Medeltidsveckan är populärt bland både barn och vuxna. Du vill koncentrera dig på allting som händer och inte tänka på var du ska bo, tott hotell ger dig olika lösningar allt från ett dubbelrum ända till ett svit, så om ni är ett gäng så är det definitivt värt det. En annat populärt event är Stockholmsveckan som innebär party för alla människor. Tott hotell har udnerbara erbjudande för alla partymänniskor som vill bo bekvämt.

Boka hotell

När du bokar ett hotell fyller gör du det vanligen via telefon eller internet. Man får fylla i uppgifter som namn, antal personer, telefonnummer och särskilda önskemål. Om du är osäker på vilket hotell du ska välja kan du använda dig av olika internetsidor med hotellguider.