Äldsta hotellet i världen

Det finns oändligt många hotell av alla dess slag runt om i världen. Världens äldsta hotell som fortfarande används är Hoshi Ryokan. Hotellet ligger i området Komatsu i Japan och öppnade år 717. Hoshi Ryokan var med i Guinness rekordbok år 2011 och har drivits av samma familj i 46 generationer. Hotellet har hundra rum varav alla fått varsitt poetiskt namn och dessutom finns det en privat gästbostad. På hotellet serveras både frukost och middag. Personalen jobbar fullt för att kunna ge varje gäst det välkomnande som de vill ha.

 

 

Försök till fler undervattenshotell

Idag finns det endast två undervattenshotell i världen vilka är belägrade i Florida och lite utanför Västerås. Däremot har det tidigare gjorts flera försök till ytterligare undervattenshotell. Ett av dess försök är Poseidon Undersea Resort som var tänkt att byggas på Mystery Island, Fiji. Hotellet var tänkt att ha 20 inglasade rum. De som utvecklade konceptet är Bruce Jones, US Submarines samt den amerikanske fastighetsmiljardären John Edward Andersson. Dock är detta projektets status för tillfället fruset. Ett annat försök att skapa att undervattenshotell är Hydropolis. Hotellet var tänkt att byggas utanför Dubai med plats för omkring 200 rum. Kostnaden för projektet uppskattades till över en miljard dollar. Även detta projekt har lagts åt sidan.

 

Det stora internationella hotellet

Grand Hotel betecknar många gånger det hotell som är störst på orten. Dessa hotell finns runt om i hela världen. I Paris öppnade Grand Hotel år 1862 och i London år 1870. Det finns även ett Grand Hotel i Stockholm med 300 rum som öppnade år 1874. Grand Hotel var länge en symbol för ”det stora internationella hotellet” i både film och litteratur.