Restaurang & Hotell

Gardiner viktigt för lyxhotell

Gardiner & Inredning

Gardinkappor, Hissgardiner är något som en del av oss som äger hus inte tänker på. Vi tänker mer på vårt privatliv att folk inte ska kunna se in. Gardiner kan faktiskt höja ett helt rum och därför är det viktigt att ha det i hotellrum så att gästerna få ett gott intryck. Du kanske inte ha kunskapen eller tiden att sy fina gardiner själv. Det är helt okej, det finns jättefina gardiner online, där kan du också få bra information.
Vill du ha något specialtillverkat så kan du köpa tyger och sedan anlita någon att sy åt dig.
Välj det tyget du tycker passa in i hela rummet och resten av möblerna. Beroende på vilket rum du tänker dig kan du också skaffa dig olika typer. Hissgardiner, panelgardiner, mörkläggningsgardiner och mycket annat.

Olika gardintyper

Olika rum kan kräva lite olika färger och inte minst typer av gardiner. Till köket vill man ha ljusinsläpp i stil med panelgardiner, hissgardiner och liknande köksgardiner. Dessa släpper igenom bra med ljus, samtidigt som de klär in fönstret och eventuellt ger lite syninskydd. I andra rum, som biorum eller sovrum kan man istället använda sig av mörkläggande gardiner. En del människor vill ha det helt mörkt när de sover och vaknar lätt, och mörkläggande gardiner kan vara något väldigt hjälpsamt i det läget. Mörkläggande gardiner finns dessutom i ljusare tyger så man slipper göra ett rum helt mörkt.

Tyg på metervara

Är man händig, pysslig eller vad man nu vill kalla det kan man även sy själv. Då finns det tyg på metervara där man kan göra möbeltyger, dukar, tavlor eller helt enkelt sy gardiner. Oavsett hur mycket tid och energi man vill lägga in i det tjänar alla på ett par bra gardiner. Även om man är helt ointresserad av inredning så påverkar ljus, färger och mönster vårt humör. Därför är gardiner en mycket viktig del i inredningen av ett rum.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln