Restaurang & Hotell

Skaffa bra belysning

Bra belysning på hotellrummen.

Hotellrum ska ge ett lugnt och tryggt intryck. Gästerna ska känna att det kan trivas så fort de kommer in i rummet. Om man har bra belysning så slipper gästerna uppleva ett mörkt rum. Helst av allt ska det finnas möjlighet för gästerna själv att välja styrka i form av en dimmer. Man behöver bra ljus i olika situationer. När du läser en bok så behöver du ett speciellt form av ljus än när du exempelvis sitter och äter vid ett bord.

Lysdioder (led) verkar vara en vanlig glödlampa men i själva verket är det inte så. Lysdioder är små halvledare inkapslade i plast som skyddar deras komponenter och hjälper fokusera ljuset.

Led lampor är ett utmärkt val och är lätta att installera och använda. Då sparar du även in på kostnaden för en LED-lampa drar mindre energi än en traditionell lampa. Ljuset kan höja upp hela rummet och gör rummet levande.
Om du har utmärkt ljus så kan du höja ett rum och få det att se fantastiskt ut.
Led har också en otroligt bra hållbarhet jämfört med glödlampor.

Det finns lite olika ljus som du bör ha i åtanke.

1. Funktionsljuset
Det kanske säger sig själv men detta är helt enkelt ljuset du använder när du exempelvis vill läsa en bok, äta en middag eller borsta tänderna.

2. Miljöljuset
Det generella ljuset i hela rummet. Det ska ge intryck till en lugn, få besökaren att känna sig bekväm. Det ljuset använder man när man har ett vanligt samtal eller kanske kolla på tv.

3. Betoningsljus
Detta ljuset kan få besökaren att kolla på en specifik sak. Det kan exempelvis vara en tavla som hänger på väggen eller en skulptur. Belysningen ska helt enkelt dra ögon till sig och fokusera på en specifik sak. Så där kan en spotlight vara en idé.

Belysning är viktigt så tänk genom det när du designa ditt hotellrum.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln