Restaurang & Hotell

Så skyddar du dig mot trådlös skimming

Idag har vi en viktig sak att meddela och det handlar om den nya metoden som tjuvar använder sig av, nämligen trådlös skimming.

SkimSafes produkt är ingen bluff, utan skyddar dig mot skimming

Under 2018 fick polisen in 105 000 anmälningar om kortbedrägerier, vilket är en ökning på 28% från föregående år. Det finns flera sätt som tjuvar kan stjäla kortuppgifter på och en av de enklaste är så kallad trådlös skimming. Idag behöver nämligen förövaren inte ens nudda ditt bankkort för att stjäla dina pengar.

De flesta banker erbjuder idag trådlösa kort som ska göra det enkelt och snabbt att betala i kassan, men dessa kort är även känsliga för skimming. Allt som bedragaren behöver är en trådlös kortläsare eller en mobiltelefonapp för att stjäla dina kortuppgifter.

Hur går skimming till av trådlösa kort?

Det är väldigt enkelt att skimma någons kortuppgifter. Allt som behövs är som sagt en kortläsare för trådlösa kort eller en mobiltelefon med stöd för nfc och en mobilapp. Man placerar helt enkelt kortläsaren eller mobiltelefonen mot någons kläder eller väska där plånboken ligger. Det är inte svårare än så att stjäla någons kortuppgifter.

De kortuppgifter som går att komma åt på detta vis är kortnumret och utgångsdatumet, men inte cvv-koden. Många sidor kräver inte cvv-koden för att genomföra ett köp, vilket gör det väldigt enkelt att beställa varor på nätet med någon annans kort.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln