Restaurang & Hotell

3d visualisera dina miljöer med virtual reality

Finns det någon miljö idag som inte fungerar att visualisera, går det att ställa sig, som en rent nyfiken och aktuell fråga. Det är nämligen svårt att inte kunna se dessa enorma fördelar med att skapa en virtual reality eller augmented lösning.

Du kanske har sett lösningarna för exempelvis restauranger eller hotell tidigare under åren och det som brukar benämnas som en 360 visning även kallat en virtual tour. Denna teknik har utvecklats ytterligare och med dagens teknik så är det inte lägre några halvfärdiga lösningar som endast ett fåtal leverantörer vet hur man hanterar eller levererar.

Augmented reality som tar visualiseringar steget längre

Den gamla tekniken använde ofta ett 360 fisheye objektiv eller i början till och med ett dubbelt 180 graders fisheye lins. Detta lyftes senare över för att montera ihop en panoramaliknande bild. Detta var lite som att fotografera runt om sin egen axel. Denna tekniken har utvecklats mot att vara mer likt den inom dataspelsindustrin och nu börjar det bli riktigt intressant.

På mindre ytor, eller där ett objekt inte är helt färdigbyggt än. Där kan det finnas enorma fördelar med att skapa en 3d visualisering som till exempel arkitekturvisualisering. Detta är en jättebra metod som mäklare för att visa upp ett objekt som ännu inte ens är byggt. Det kan även vara för arkitekten som vill kontrollera om designen kommer att fungera, eller om det behövs ändras något i ritningen. Ett bra sätt för att tydligt kunna visa en kund hur en förändring skulle kunna se ut vid exempelvis ett husbygge.

Välj ut din framtida lägenhet, innan den ens är färdigbyggd

Det finns även ytterligare väldigt många bra funktioner som går att bygga vidare på. Du kanske själv kan se möjligheterna om du som bostadsväljare kunde använda funktionen som en del mäklare benämner som property selector. Där du på ett häftigt sätt kan skapa 3d vyer genom virtual reality, som drivs av den välutvecklade motorn Unreal engine som idag är nära en standardiserad lösning som fungerar för de flesta användarna.

Att på ett smidigt sätt kunna välja ut sin lägenhet på en 3d bild skapar nya möjligheter att känna efter vilken som passar ens egna smak och tycke bäst. Att långt innan bygget ens påbörjat kunna provbo sin framtida lägenhet lockar nog en och annan. Du kan besöka och planera ytorna, i det som ofta räknas som en av livets största investeringar.

Det finns även funktioner som gör att du kan planera din inredning med en inredningsväljare, om du exempelvis vill testa hur ditt framtida kök skulle kunna se ut. På så sätt kan du mycket enklare välja du ska gå vidare mot att lägga ett välgrundat bud.

Har företaget använt den mer avancerade tekniken från Sightline.se, nämligen Neo4 X eller Neo4 web så ha man även möjligheten att mer aktivt gå runt i miljöerna och vandra runt nästan helt fritt i miljön kring, du kan till och med testa utsikten från din framtida lägenhet.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln