Restaurang & Hotell

Hyr ut ditt Attefallshus enkelt

Ett nyckelfärdigt Attefallshus går att använda till många saker efter att man byggt ihop det. Allt beror på din ambitionsnivå och hur det ser ut, kring ditt hus. Är det kanske en studentstad eller en sommarstad så är det väldigt enkelt att hyra ut då behovet av boende ofta är väldigt stort.

Du kan prova på en egen liten affärsverksamhet och skapa ditt eget lilla pensionat eller Bed and Breakfast eller bara hyra ut på ett fördelaktigt vis till studenter. Många studenter reser hem mellan terminerna och du kan då skriva ett halvårsvist kontrakt. Då kan du passa på att hyra ut Attefallshuset över sommarmånadernas mer lukrativa del. Det brukar nämligen löna sig extra mycket att hyra ut veckovis, just på sommaren.

Det finns lite viktiga faktorer att känna till dock med Attefallshus

Om du överväger att lägga till ett extra boende på din fastighet finns det några saker att tänka på. För det första bör du kontrollera med byggnadsnämnden. Detta för att se till att din föreslagna konstruktion ligger inom ramen för bestämmelserna. Du måste eventuellt också skaffa ett bygglov eller andra intyg för att bedriva affärsverksamhet. I det flesta fall så säger reglerna att du får uppföra ett Attefallshus bara du håller dig inom kommunens uppsatta regler för detta.

Om du letar efter ett sätt att enkelt hyra ut ditt hus i Attefall, behöver du inte leta längre än till olika uthyrningsplattformar online. Där kan du få mer hjälp med att formulera kontrakt mellan dig och gästerna. Det kan vara onödigt dyrt vissa gånger, då det tillkommer avgifter och provisioner.

Fördelar med att hyra ut Attefallshuset själv, eller gå via en bokningssajt

Du kan enkelt lösa mycket av detta själv. Är det exempelvis ett välbesökt område så är det oftast bara att sätta upp en skylt, som berättar om att det finns ett ledigt boende och hur man kontaktar för att boka. För kontrakt eller andra dela så går det att lösa enkelt online.

När du hyr ut kan det vara praktiskt att snabbt kunna förflytta lite föremål ut till ett förråd eller en friggebod och är det en massa verktyg och liknande finns det praktiska nyckelfärdiga redskapsbodar att bygga oftast från samma leverantör. En stunds arbete med att montera ihop och förbereda sen kan du planera för lite extra välförtjänta intäkter eller bara njuta av dina byggnader själv som ett mysigt litet sommarställe.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln