Restaurang & Hotell

Konstnärsmaterial till semestern

Ska du ut och resa mycket och behöver konstnärsmaterial till din nya hobby. Befinner du dig på vägarna så kan du alltid stanna till och måla lite på staffli. Istället för att se den där serien på hotellrummet så kanske skissblocket kan åka fram istället.

I dagens stressade samhälle är det bra att hitta alternativ till att ständigt vara uppkopplad. Att utöva kreativiteten och kanske till och med köpa lite pysselmaterial till pauserna kan skapa en bättre balans. Det behöver inte bli pyssel eller målningar som ska ställas ut utan mer för att skapa en ny vana av att inte vara digitalt uppkopplad.

När man ritar och målar så tänker säkert många, att det måste vara som i en konstnärsklass. Men börja med att rita saker du du tycker om eller sysselsättningar som tillför dig något. Det kan vara att inreda och rita in föremål som du vill heminreda med. Du kan testa hur lite olika stilar skulle kunna se ut med rustika möbler i en rustik heminredning eller strikt industriell inredning.

Börja enkelt och ge din nya hobby tid

Du kanske har varit på något ställe och sett en fantastiska lampfötter vid sängborden eller en samling gjutjärnsprodukter från något äldre hotell eller restaurang, som du tycker är tilltalande. Då kan en vacker blyertsskiss eller kolskiss göra den rätta, vill du så kan detta vara grunden sen när du vill börja måla med konstnärsfärger på målardukar.

Att våga testa en ny hobby och ge den tid kräver tålamod så det är bara att öva och försöka hitta genvägar till olika moment om du kör fast. Ibland kan den kreativa processen startas enkelt med att bara köpa lite färg. Måla något på ett föremål som tappat sin glans lite. Då kan det vara snyggt att välja en mild färg som exempelvis typen som kallas för kalkfärg vintage paint.

Den ger dina föremål en gammaldags look och du kan laborera med olika mönster. Om det är dags för ett kalas eller ett party så kan du komplettera dina köpta festdekorationer med egenhändigt tillverkade. Då kan det behövas lite extra hobbymaterial för att få loss kreativiteten ordentligt.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln