Restaurang & Hotell

Takbesiktning i Stockholm av experter

Takbesiktning i Stockholm ska alltid utföras av experter på området. På så sätt kan det vara både tidsbesparande vid renovering. Men det kan även framgå från besiktningen att det finns effektivare sätt att renovera på, som kan spara energi i fastigheten över långt tid.

Driver du ett hotell så finns det fåtal saker som säger mer om upplevelsen som om fasaden och framförallt hotellentré och lobbyn som ett första intryck. Att använda sig av bra plåtteknik och att regelbundet utföra statusbesiktning i Stockholm, är ett måste. Innan du begär in offerter på tak och fasad entreprenad så bör du utföra entreprenadbesiktning på fastigheten.

Andra intrycket brukar oftast var just hotellrummen, dessa ska vara i bra temperatur och aldrig för kalla eller varma. Ett hotellrum som aldrig riktigt kan hålla temperaturen eller känns dragigt och kallt, brukar sällan falla gästerna i smaken.

Få en bättre uppfattning om fasadens skick genom att anlita erfarna fasadkonsulter

En restaurang som har en helt sönderfallen fasad eller ser eftersatt ut, kan i sig se charmigt ut på håll men det berättar även en del om fastighetsägaren. En fasad som har sprickor och är dåligt isolerad samt inte är i bra skick tenderar att kosta betydligt mer att värma än en bra skött fastighet, vilket också brukar spegla av sig i hyran.

I vissa fall kan en undermålig isolering ställa till bekymmer om det finns läckage i fastigheten genom antingen takbeläggningen eller genom fasaden. Idag går det att mäta detta med värmekameror men det kan vara svårt att tolka vad som är fel och framförallt hur det effektivast ska åtgärdas.

Det kan vara exempelvis värmeläckage via fönster och dörrar eller att huset kräver mycket värme för att värmas upp. Då kan det vara att det är dåligt isolering kring fönster eller men det kan bero på flera saker. Vattengenomträngning under foder och fönsterplåt kan bidra till att isoleringen blir blöt och aldrig hinner torka.

Detta gör i sin tur att isoleringsvärdet minskar vilket leder till ökade värmekostnader över tid. Är inomhusmiljön väldigt fuktigt så kan det även kräva mer energi för att värma upp huset eller fastigheten.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln