Restaurang & Hotell

Aroma diffuser och doftljus till ditt spa

Aroma diffusers och väldoftande doftljus används allt mer av spaavdelningar. En aroma diffuser avger en fin dimma som både agerar för att sprida väldoft samt agerar luftfuktare. Den kan även avge en doft från en dotftolja som exempelvis en eterisk olja för att skapa ett ökat välbefinnande. Det är även väldigt rogivande i samband med att dina gäster kopplar av och njuter av en stund avkoppling.

Genom att tända doftljus och använda sig av olika typer av aroma diffusers och luftfuktare så blir det en skön känsla och igenkännande. Kanske just ditt spa eller relaxavdelning har en egen och är speciellt väldoftande. Vilket gör att gästerna kopplar samma doften med en positiv vistelse på er spaanläggning.

Inred gärna med olika typer av rumsdofter som harmonierar bra ihop

Dofter gör sig oftast bäst i lagom form och därför passar doftljus och aroma diffuser bra in i detta då det går att reglera på ett bra sätt. En aroma diffuser kan du styra på ett visst intervall och ett doftljus ger oftast ifrån sig mindre doft när det inte är tänt. Det finns även olika typer av ljus med träveke och doftlampor som vid en viss värme avger sin doft. Du kan enkelt skapa en doftbild av dina favorit dofter och få dessa att harmoniera bra ihop, välj bara lite mildare ursprungsdofter som fungerar tillsammans.

Vill du dock har en doft som kvarstår under längre tid så finns speciella doftpinnar eller doftpåsar och doftkort. Har du ett skåp med handdukar och badlakan till gästerna och tvättar utan tillsatta parfymer, då kan antingen en doftpåse för garderob passa bra eller ett linnespray med speciellt linnevatten som ger en lätt och behaglig doft.

Behöver du förbättra luften något snabbare så finns det ett speciellt rumsspray som går att använda tillfälligt. Viktigt att tänka på är dock att detta ofta har en förmåga att ta över och det kan många gånger vara bättre att sakta introducera doften succesivt som med en doftolja i en aroma diffuser.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln